Rosalind Canter is de huidige leider na de eerste dag dressuur op de Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials.

Geweldig paard

Ros en Allstar B zetten super proef neer waarmee ze hun beste score ooit behaalden van 23.9. “Hij is zeer consistent in deze fase en leeft echt op door de sfeer”, aldus Ros, die vorig jaar vijfde werd. ” Ros geeft toe dat ze de proef al meer dan twee weken niet had gereden, nadat haar trainer Ian Woodhead haar dat afraadde. “Ik stuurde hem een ​​video van mijn proef met Allstar B en vroeg hem wat hij dacht,” legt ze uit. “Hij vertelde me dat het er schitterend uitzag en dat ik het niet meer moest oefenen. Het maakte me nerveus om de afgelopen week niet door de oefeningen te gaan, maar Ian had gelijk. ”

Foutloos

De winnaars van 2016, Michael Jung en Biosthetique Sam FBW, hebben hun gebruikelijke foutloze uitvoering neergezet waarmee zij een score van 24.7 en een tweede plaats bemachtigden. “Hij houdt niet van zachte grond voor dressuur, maar hij kent mij, ik ken hem en we weten allebei wat we moeten doen”, zei Michael, die voor de laatste keer met Sam meedoet aan de Badminton.

Internationale opstelling

De Badminton heeft een echte internationale line-up, want de Japanse Yoshi Oiwa en The Duke Of Cavan staan ​​op 24.9 punten en een derde plaats, nog voor Lauren Kieffer en Veronica uit de Verenigde Staten. Oliver Townend, die op schema staat om de Rolex Grand Slam of Eventing te winnen, staat momenteel 10e met Cooley SRS.

Je kunt alle actie volgen op onze Facebook- en Instagram-pagina’s. We tonen ook hoogtepunten van de hele wedstrijd op zaterdag 12 mei om 20.00 uur op Horse & Country TV.