Foto: © ROLEX / KIT HOUGHTON

We zijn nog maar net bijgekomen van alle hectiek van Badminton, maar bereiden ons al weer voor op een nieuwe spannende paardensport tijdens de Royal Windsor Horse Show!

Top 10 springruiters

Zes van ’s werelds tien beste springruiters nemen deel, waaronder de nummer één van de wereld, Kent Farrington, die hoopt hersteld te zijn van een blessure om zijn titel in de Rolex Grand Prix te verdedigen. Dit jaar is er maar liefst € 300.000 te winnen, dus het wordt een spannende strijd – en je kunt de hoogtepunten op Horse & Country bekijken!

Dressuur-diva’s

Ook dressuurliefhebbers zullen niet teleurgesteld zijn, want zowel Carl Hester als Charlotte Dujardin nemen deel aan de Royal Windsor Horse Show. Carl heeft de afgelopen jaren de dressuur gedomineerd bij Royal Windsor. Zo won hij zowel de Freestyle en Grand Prix met Barolo in 2017.

Dit jaar rijdt Carl met Hawtins Delicato, die onlangs zijn debuut maakte in de nationale Grand Prix, maar er staat Carl een heftige strijd te wachten met zijn concurrente Charlotte. Charlotte rijdt op Mount St John Freestyle, die ook wel ‘Mrs Valegro’ wordt genoemd.

Hoogtepunten op H&C

Andere namen om op te letten zijn Hayley Watson-Greaves en Rubins Nite, viervoudig Britse Olympische ruiter Richard Davison en Bubblingh, die eind vorig jaar de Grand Prix en de Freestyle in Roosendaal hebben gewonnen, en Gareth Hughes met Don Carissimo.

Horse & Country toont hoogtepunten van de Grand Prix en de Freestyle, zodat je van al je favorieten kunt genieten.

‘Beste shows ter wereld’

Showdirecteur Simon Brooks-Ward: “Het aantal inschrijvingen voor de show van dit jaar is ongeëvenaard, wat het steeds groter wordende internationale prestige van het evenement aantoont en de status als een van de beste shows ter wereld bevestigt. We zijn vereerd om enkele van ’s werelds beste paarden en ruiters te mogen verwelkomen en kijken er naar uit om de actie van wereldklasse te zien ontvouwen.”

Je kunt alle actie van de Royal Windsor Horse Show op Horse & Country bekijken, want we zenden hoogtepunten uit van de volgende shows:

  • Royal Windsor 2018: GP Freestyle zaterdag 19 mei om 19.00 uur
  • Royal Windsor 2018: Bahrain King’s Cup zaterdag 19 mei om 20.00 uur
  • Royal Windsor 2018: Rolex GP zondag 20 mei 19:00
  • Royal Windsor 2018: Bahrain Pearl Stakes op dinsdag 22 mei 20.00 uur