Scott Brash heeft de Longines Global Champions Tour Grand Prix van Londen voor het tweede jaar op rij gewonnen – na een ongelofelijke barrage voor eigen publiek.

 GCT-record

Rijdend op de up-and-coming Hello Mr President, behaalde Scott zijn derde overwinning in de zesjarige geschiedenis van de show in London – en heeft nu in totaal 11 GCT Grand Prix-titels op zijn naam staan, wat een record is!

Het was een typisch Brits tafereel toen het Royal Hospital Chelsea gastheer was van ’s werelds beste springpaarden en ruiters. Ook waren er enkele beroemdheden aanwezig, waaronder Bill Gates en Bruce Springsteen.

Scott stond bijna niet in de top 35 van de Grand Prix, nadat hij twee balken had in de Global Champions League; de kwalificatiewedstrijd. Hij was daardoor aan het twijfelen gebracht of hij wel met Hello Mr President in actie wilde komen.

Vastbesloten om te winnen

“Geluk stond vandaag zeker aan mijn kant,” zei Scott. “Ik was niet zeker hoe hij het zou doen na twee grote fouten [in de kwalificatie] omdat hij zo voorzichtig is, maar zijn Grand Prix voelde fantastisch.

“Ik heb altijd geweten dat hij over veel kwaliteit beschikt, maar je weet nooit of ze de ruimte hebben om dat op een groot concours te laten zien, totdat je er echt bent. Ik dacht dat hij nog een jaar verwijdert was van zo’n grote Grand Prix overwinning, maar ik was vastbesloten om te winnen voor mijn thuispubliek. Hij heeft me vandaag alles gegeven! ”

Scott en Hello Mr President gingen als eerste de barrage in en zetten een tijd neer van 38.88sec, die geen andere combinatie kon verslaan.

Ongelooflijke prestatie

Meervoudig Olympiër Ludger Beerbaum vloog met Casello de arena rond, maar het duo kon de snelle tijd van Scott niet evenaren. Zij eindigden met een tijd van 41.15sec.

De Zweed Fredricson ging vol gas met Hansson WL. Zijn paard is echter niet zo snel als Hello Mr President en hij moest genoegen nemen met de tweede plaats met een tijd van 39,84 seconden.

Jumping machine

Als laatste ging Ben Maher op zijn springmachine Explosion W de arena in. Deze combinatie hielp de London Knights eerder op de dag aan hun vierde overwinning van het seizoen in de Global Champions League.

Ben zijn tijd was sneller dan die van Scott, maar de voorlaatste balk viel waardoor hij vierde werd. De derde plaats ging naar Ludger Beerbaum.

Seizoensfinale

Scott is gestegen naar de zesde plaats in het algemene klassement. Ben Maher staat nog op 1 en is nu 38 punten verwijderd van zijn naaste rivaal, Harrie Smolders. De LGCT gaat nu naar Valkenswaard voor de 14e etappe van de kampioenschapsrace.

We tonen hoogtepunten van deze geweldige wedstrijd op Horse & Country – en we nemen je mee achter de schermen in Rudall’s Round-Up.

GCT 2018: Berlijn gaat in première op zaterdag 4 augustus om 20.00 uur
GCT 2018: Londen gaat in première op zaterdag 11 augustus om 20.00 uur