Simon Delestre heeft geschiedenis geschreven! Hij is de eerste Fransman die de Grand Prix Hermès in Parijs won.

Vliegende Fransman
De voormalige nummer één van de wereld reed op zijn toppaard Hermès Ryan, die een van de beste rondes uit zijn carrière neer wist te zetten.

Er waren 13 andere combinaties in de barrage, waaronder de winnares van vorig jaar Edwina Tops-Alexander en Marcus Ehning, die de Grand Prix in 2010 en 2014 won. Niemand kon echter de snelle tijd van de vliegende Fransman van 34,54 seconden verslaan.

“Hermès Ryan heeft briljant gepresteerd,” zei een opgetogen Simon. “Ik wist dat de barrage snel zou zijn, maar Ryan is een super snel paard. Deze wedstrijd is echt speciaal voor mij en we hebben ons erop voorbereid. ”

Prachtige locatie
De Belg Niels Bruynseels werd tweede met Gancia de Muze in een tijd van 34,97 seconden, net voor Marcus Ehning en Cornado NRW (35,72 seconden). De 1.60m Grand Prix is ​​de hoofdact van de driedaagse show, die wordt gehouden in het Grand Palais – een prachtige locatie in het hart van Parijs. De competitie trok 49 van ’s werelds beste rijders, waaronder vijf Britten en twee Ieren.

‘Favoriete paard’
Simon’s overwinning is een van de vele met Hermès Ryan en samen hebben ze meer dan $ 500.000 aan prijzengeld verdiend. De 12-jarige Selle Francais is slechts niet groot, maar hij heeft een ongelooflijke techniek en een sterke wil om te winnen.

“Ik kan niet uitleggen hoe geweldig dit paard is – het is gewoon ongelooflijk!” Zei Simon. “Hij is mijn favoriete paard, het paard van het hele gezin. Hij was gewoon weer fantastisch! ”