De Rolex Grand Prix had een spannende finale tijdens de Royal Windsor Horse Show, waarbij Steve Guerdat er met Bianca vandoor ging met de overwinning.

Lastige koers

Ondanks de consistente vorm van de 12-jarige merrie door de jaren heen, was dit hun eerste vijf-sterren overwinning samen. “Het klinkt misschien gek, hoe geweldig ze ook is, maar dit is de eerste vijfsterrenklasse die we samen hebben gewonnen,” zei Steve. “Ik ben heel blij voor haar, ze verdient het echt. Het is heel bijzonder. ”

De CSI5 * Rolex Grand Prix verwelkomde ’s werelds beste springpaarden. Velen van hen kwamen in actie in het parcours van de Olympische parcoursontwerper Bob Ellis, waaronder Ben Maher, Kent Farrington, Scott Brash en Laura Renwick.

Snelle ronde

Tien van de dertig combinaties bereikten de barrage. Emanuele Gaudiano uit Italië nam kortstondig de leiding met Caspar 232 (44.31 sec), maar Laura Kraut reed toen 0.79 sec van hun tijd af met Catwalk 22. Laura heeft de elfjarige ruin pas drie weken zelf onder het zadel, maar de combinatie zette al een zeer snelle ronde neer (43,52 sec).

‘Heel speciaal’

Opnieuw veranderde het leaderboard toen de Zwitser Steve Guerdat Laura wist te verslaan met een ongelofelijke ronde op Bianca (43.11 sec).

Eerder al won Steve in Londen al teamgoud op de Europese kampioenschappen in Windsor in 2009 en Olympisch individueel goud op de Spelen van Londen in 2012.

“Ik vind het leuk om in deze stad te rijden, het is heel speciaal voor mij na mijn overwinning tijdens de Olympische Spelen en nu de winst in de Rolex Grand Prix van de Royal Windsor Horse Show!,” zei Steve. “De Royal Windsor Show heeft een enthousiast publiek dat waardeert wat we doen, de paarden en de sport.”

Je kunt de hoogtepunten van de Royal Windsor 2018: Rolex GP bekijken op Horse & Country TV op zondag 20 mei om 19.00 uur.