The Performance Masterclass

Arena UK organiseerde in maart een unieke Performance Masterclass, gesponsord door Dodson & Horrell. Het evenement bestond uit demonstraties van internationale ruiters zoals Richard Davison, Geoff Billington, Piggy French en Sophie Wells.

Clinics

Deze topruiters deden hun tips en tricks voor alle disciplines uit de doeken. Richard Davison, die vier keer heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen, trapte af! Viervoudig medaillewinnaar Sophie Wells gaf een masterclass in dressuur.

Eén van Groot-Brittannië ‘s meest geliefde eventing amazones, Piggy French, zette de dag voort en demonstreerde de kunst van het competitieve cross-country rijden. Legendarische publiekstrekker en entertainer Geoff Billington bracht twee van zijn toppaarden mee, en demonstreerde de vaardigheden en training die nodig waren om over de grote en technische hindernissen te springen die bij het internationale circuit horen.

Voeding en sportpsychologie

Het evenement gaf deelnemers niet alleen inzicht in de kennis van ruiters, maar ging ook dieper in op voeding en sportpsychologie. Sport en bewegingspsycholoog dr. Karl Steptoe gaf uitleg over hoe je het best met wedstrijdzenuwen kunt omgaan, hoe je meer zelfvertrouwen kunt ontwikkelen en hoe je kunt leren omgaan met concurrentiedruk, iets waar alle ruiters ooit mee te maken hebben gehad.

Voeding voor je paard

Hoofd voeding bij Dodson & Horrell, Catherine Rudenko, sprak over het belang van de juiste paardenvoeding, waarbij ze dieper inging op antioxidanten, zetmeel en vezelinname. Catherine merkte op: “Het juiste trainings- en voersysteem voor je paard is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat ze optimaal kunnen presteren. ”

De Performance Masterclass gaat op dinsdag 10 april om 20.00 uur in première en is daarna ook beschikbaar om On Demand te bekijken via de app H&C Play.

 

Verwante Verhalen

Harrie Smolders zakt in klassement wereldbekerfinale Parijs (KNHS) – Na de finaleronde in Parijs is Harrie Smolders teruggezakt naar een 17e plek in de eindstand van de FEI Wereldbekerfinale. Met Emerald wist hij de topvorm van vrijdag helaas niet vast te houden. De hoogtepunten van deze finale zie je komende donderdag om 20.0...
Madeleine Witte-Vrees zesde in Wereldbekerfinale dressuur Parijs (KNHS) – Madeleine Witte-Vrees is met een zesde plaats de beste Nederlander in de finale van de FEI Wereldbeker dressuur geworden. Met Cennin haalde ze voor de tweede keer ooit een internationale score boven de 80%. Edward Gal en GLOCK's Zonik N.O.P. eindigden op plek...
Exclusieve LIVE stream van de Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials op H... Wij zijn aan het aftellen tot Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials 2018, dat van 2 tot en met 6 mei plaats gaat vinden. Het is een van onze favoriete evenementen en Horse & Country zal er van start tot finish zijn om je op de hoogte te houden! Livestream Dit jaar z...
Vier Nederlandse ruiters naar Wereldbekerfinale Parijs Ermelo (KNHS) – Aankomend weekend staat voor de top van de mondiale spring- en dressuurruiters de Wereldbekerfinale op het programma. Via de reguliere weg hadden springruiter Harrie Smolders en dressuurruiters Edward Gal en Madeleine Witte-Vrees zich al geplaatst voor dit pr...