Arena UK organiseerde in maart een unieke Performance Masterclass, gesponsord door Dodson & Horrell. Het evenement bestond uit demonstraties van internationale ruiters zoals Richard Davison, Geoff Billington, Piggy French en Sophie Wells.

Clinics

Deze topruiters deden hun tips en tricks voor alle disciplines uit de doeken. Richard Davison, die vier keer heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen, trapte af! Viervoudig medaillewinnaar Sophie Wells gaf een masterclass in dressuur.

Eén van Groot-Brittannië ‘s meest geliefde eventing amazones, Piggy French, zette de dag voort en demonstreerde de kunst van het competitieve cross-country rijden. Legendarische publiekstrekker en entertainer Geoff Billington bracht twee van zijn toppaarden mee, en demonstreerde de vaardigheden en training die nodig waren om over de grote en technische hindernissen te springen die bij het internationale circuit horen.

Voeding en sportpsychologie

Het evenement gaf deelnemers niet alleen inzicht in de kennis van ruiters, maar ging ook dieper in op voeding en sportpsychologie. Sport en bewegingspsycholoog dr. Karl Steptoe gaf uitleg over hoe je het best met wedstrijdzenuwen kunt omgaan, hoe je meer zelfvertrouwen kunt ontwikkelen en hoe je kunt leren omgaan met concurrentiedruk, iets waar alle ruiters ooit mee te maken hebben gehad.

Voeding voor je paard

Hoofd voeding bij Dodson & Horrell, Catherine Rudenko, sprak over het belang van de juiste paardenvoeding, waarbij ze dieper inging op antioxidanten, zetmeel en vezelinname. Catherine merkte op: “Het juiste trainings- en voersysteem voor je paard is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat ze optimaal kunnen presteren. ”

De Performance Masterclass gaat op dinsdag 10 april om 20.00 uur in première en is daarna ook beschikbaar om On Demand te bekijken via de app van H&C.