The Ride keert in september op naar Horse & Country. Het belooft superspannend te worden, want Barry Armitage en Joe Dawson nemen deel aan de Mongol Derby.

Zwaarste race ter wereld

’s Werelds zwaarste paardenrace is gebaseerd op het oude postsysteem van Genghis Khan. Het parcours is 1000 km lang, zonder wegen of paden om te volgen en de route wordt geheim gehouden tot de dag voor de start.

Race Across the Steppe volgt Barry en Joe terwijl ze deelnemen aan deze epische race en het opnemen tegen de beste avonturiers van de wereld.

De paarden die tijdens de race gebruikt worden zijn afstammelingen van de paarden die de Mongoolse strijders in de strijd vervoerden. Deze kleine, maar sterke rossen behoren tot de lokale nomadische families die langs de route wonen.

De paarden leggen een etappe van 40 km af voordat ze worden gewisseld voor een nieuw paard dat op het volgende paardenstation klaarstaat.

Extreme omgeving

Barry en Joe zijn geen vreemden voor hectische, historische ritten. Zo hebben zij 950km over Zuid-Afrika gereden in slechts 10 dagen in hun laatste serie, Ride of the Peacemaker. Echter, deze keer racen ze in real time, in plaats van het tijdschema van de man die meer dan 170 jaar geleden stierf.

Kunnen ze zichzelf pushen om in deze extreme omgeving te winnen van enkele van de beste endurance-ruiters ter wereld, terwijl ze daarnaast ook nog een spannende reeks filmen?

Aflevering 1 van The Ride: Race Across the Steppe gaat in premières op donderdag 20 september om 21.00 uur.