De Nieuw-Zeelandse Tim Price heeft de 2018 Land Rover Burghley Horse Trials met Ringwood Sky Boy gewonnen.

Ongelofelijk jaar

In totaal waren er acht combinaties die foutloos door het parcours manoeuvreerden. Tim Price was een van hen. Hij finishte in een supersnelle tijd van 27,3, en versloeg hiermee ruimschoots de winnaars van vorig jaar: Oliver Townend en Ballaghmor Class eindigden in 31,9 seconden. Mede-kiwi Andrew Nicholson werd met een tijd van 32.1 seconden derde met Swallow Springs.

2018 was een ongelooflijk jaar voor Tim en zijn vrouw Jonelle. Ze hebben nu de Burghley, Luhmuhlen en Badminton-titels op hun naam staan, Jonelle won de twee lente-evenementen, en ze zijn beiden geselecteerd voor de Wereldruiterspelen deze maand.

‘Supertrots’

“Wat een superjaar,” zei Tim. “Sky Boy verdient een goede dag – meestal rijden we twee van de drie fases goed, dus om ze eindelijk allemaal super te doorlopen is fantastisch. Deze overwinning betekent alles voor mij en ik ben supertrots op mijn paard. ”

Oliver had een balk in de laatste fase met Ballaghmor Class, maar was nog steeds erg blij met de prestaties van het paard. “Het draait allemaal om consistentie,” zei hij. “Hij is nog steeds slechts 11 en ik vertel mensen al jaren hoe goed hij is. Hij heeft dat vandaag opnieuw bewezen. Voor mij is hij deze week professioneel geworden en diep gegaan, terwijl hij vorig jaar won uit naïviteit. ”

‘Pure klasse’

Andrew Nicholson’s foutloze ronde op de 10-jarige Swallow Springs bracht hen van een vijfde plaats na de cross-country naar de top van het klassement. Ze waren de enige combinatie dat hun dressuurscore had voltooid – een geweldige prestatie, want dit was het viersterrendebuut van het paard.

“Ik ben heel erg blij met hem,” zei Andrew. “Hij raakte afgeleid door de vele bezoekers tijdens het springen in Blenheim vorig jaar, waardoor hij drie balken had, en voelde nog een beetje jeugdig aan in Bramham in de zomer, maar hij was hier pure klasse.”

Geweldige prestaties

Britse ruiters vulden de rest van de top vijf aan. Sarah Bullimore werd vierde met Reve Du Rouet na een foutloos parcours; Harry Meade en Away Cruising finishten op de vierde plaats en Piggy French en Vanir Kamira eindigden als vijfde.

Horse & Country neemt je mee achter de schermen bij Burghley in Rudall’s Round-Up op maandag 10 september om 20.30 uur. We tonen ook hoogtepunten van dit evenement op dinsdag 18 september om 20.00 uur.