De Longines Masters Series begint zijn ongelooflijke reis over drie continenten met de Europese fase in Parijs van 29 november tot 2 december.

Grand Slam

De Longines Masters – in Parijs, Hong Kong en New York – vormen de Grand Slam Indoor of Showjumping, een van de meest prestigieuze competities ter wereld. Het verenigt de springende elite, die de strijd aangaan voor veel geld.

Geïnspireerd door de legendarische Grand Slam in tennis kent de competitie een bonus van € 1 miljoen toe aan elke ruiter die drie opeenvolgende Grand Prix-overwinningen van Longines kan behalen. Er is ook de Super Grand Slam, met een ongelooflijke 2,25 miljoen euro naar de ruiter die in alle drie Grand Prix-etappes in hetzelfde seizoen kan winnen. Geen een ruiter heeft ooit deze bonussen gewonnen, zal 2019 eindelijk een winnaar zien?

Het seizoen begint in Parijs op de Salon du Cheval, waar de serie voor het eerst plaatsvond. Het is een hoogtepunt in de sportkalender van de Franse hoofdstad, met in totaal ongeveer 200.000 bezoekers, waaronder tv- en filmsterren en grote namen in het bedrijfsleven.

Wereldklasse springen

Vier dagen staan volop in het teken van springsport op wereldniveau, met hoogtepunten zoals de Longines Grand Prix, de Longines Speed ​​Challenge en de Riders Masters Cup. De Masters Cup is een nieuwe innovatieve springcompetitie tussen de Verenigde Staten en Europa.

Vorig jaar won Daniel Deusser de Longines Grand Prix met Cornet d’Amour. Wie pakt dit jaar de grote prijs in Parijs en wordt een Grand Slam-deelnemer?

Je kunt de hoogtepunten van de Longines Masters of Paris bekijken op Horse & Country op 11 december om 20.00 uur.