Titelverdediger Beezie Madden heeft dit jaar een vliegende start. Zij won namelijk zowel de derde en vierde etappe van de Longines FEI Jumping Wereldbeker van de Noord-Amerikaanse Eastern League.

Vrouwenpodium

Beezie en haar wereldbekerwinnaar Breitling LS gingen er vandoor met de titel in Washington, terwijl ze met haar nieuwe paard Chic Hin D Hyrencourt naar de overwinning reed in Lexington.

De titelverdediger werd derde in de barrage in Washington, waar vier combinaties zich voor hadden gekwalificeerd. Zij scheerde in haar fantastische rit meer dan twee seconden van de huidige koplopers af.

Het podium was volledig in beslag genomen door Amerikaanse amazones, met Katie Dinan (Dougie Douglas) op de tweede plaats en Lucy Davis (Caracho) als derde.

“Dit was het eerste indoorevenement van Breitling dit jaar”, zei Beezie. “Het is leuk om te zien dat hij in vorm is. Het reflecteert waarom hij zo goed was in de Wereldbekerfinale. Hij is slim, berijdbaar, goed te corrigeren, voorzichtig, en hij kan goed met kleine ruimtes zoals hier omgaan. ‘

Klassement

Een week later leidde Beezie Chic Hin D Hyrencourt naar de overwinning in zijn debuut in de Wereldbeker.

Wederom namen Amerikaanse vrouwen de top drie van de vlekken in. Molly Ashe Cawley – die de openingswedstrijd in New York won – was slechts twee tienden van een seconde verwijderd van de leiders op Cat Ballou, terwijl Laura Kraut en Confu derde werden.

Vrouwen staan ook bovenaan in het leaderboard van de Noord-Amerikaanse Eastern League. Beezie en Molly staan ​​aan de top op 46 punten, terwijl Lucy David op de derde plaats staat op 40 en Georgina Bloomberg als vierde op 28.

Je kunt FEI World Cup Jumping: Washington NU op Horse and Country bekijken.