Tom Carlile heeft de Event Rider Masters op St James’s Place Barbury Castle International Horse Trials voor het tweede jaar op rij gewonnen.

Warmste evenement ooit

Met temperaturen tot hoog in de dertig, was dit het heetste Event Rider Masters (ERM) evenement tot nu toe – in elke betekenis van het woord. Minder dan 20 combinaties kwamen foutloos door Mark Phillips zijn crosscountry parcours.

Ondanks het moeilijke parcours en de warme omstandigheden, bleef de titelverdediger de hele tijd koel om de titel opnieuw te bemachtigen met het paard Upsilon. De combinatie leidde vanaf het begin en voegde slechts 0.4 tijdstraffen toe aan hun dressuurscore van 24.5pen.

“Ik heb het goed gedaan of niet!” Zei Tom, die Frans is maar Engelse ouders heeft. “Upsilon is zo’n geweldig dier dat het grootste gevaar is dat we onze concentratie verliezen. We zijn immers geen robots en fouten kunnen gebeuren. Met een paard als Upsilon maakt het niet uit of het parcours makkelijk of moeilijk is, het is belangrijk dat we onze hersenen gebruiken. ”

‘Zo trots’

Gemma Tattersall werd tweede op Pamero 4. Gemma was de ERM 2017-kampioen, maar dit was haar eerste podiumplaats dit jaar. Pamero 4 speelde een belangrijke rol in haar overwinning vorig seizoen en hij zette een klasse prestatie neer in alle drie de fasen. Hij eindigde met een score van 28.8pen.

“Ik wil Pamero 4 en eigenaar Clive Smith heel erg bedanken – ik ben zo trots op het paard”, zei Gemma. “Het begin van het seizoen was niet makkelijk vanwege een aantal blessures, maar dat hoort erbij. We zijn blij dat we terug zijn bij het mooie Barbury en weer op het podium staan! ”

Optimale tijd

Het was een geweldig weekend voor Gemma, die ook derde werd in de CIC3 * met Chilli Knight. Chris Burton eindigde met Polystar l op de derde plaats. Hij won twee weken geleden de Arville ERM. De snelste mannelijke eventing ruiter van de wereld stelde niet teleur in de cross country: hij was de enige die de optimale tijd bereikte. Chris staat nu eerste in het overzicht van alle etappes, met Laura Collett op de tweede plaats.

Kijk live!

De Event Rider Masters gaat nu naar Haras de Jardy, Frankrijk (14 – 15 juli). Dit evenement kijk je LIVE op Horse & Country.

De hoogtepuntenshow van Event Rider Masters: Barbury gaat in première op 16 juli om 21.00 uur. Te zien op Horse & Country TV en online via horseandcountrytv.nl.