Mexico heeft verassend de Longines FEI Jumping Nations Cup of Ireland in Dublin gewonnen.

‘Droom die uitkomt’

Mexico was de ultieme underdog tijdens de Nations Cup in Dublin. Zij wisten echter de allerbeste naties ter wereld te verslaan, inclusief de huidige Europese Kampioen.

“Het is een droom die uitkomt”, zei Federico Fernandez, die twee keer vier fouten reed. “Vanaf het moment dat we de uitnodiging ontvingen om hieraan deel te nemen hebben we gedroomd van een overwinning. We hebben hard gewerkt om hier te zijn en we genoten van elke seconde. ”

Het leek erop dat Ierland er met de overwinning vandoor zou gaan, nadat ze halverwege op 0 strafpunten stonden. Italië zat hun op de hielen met vier fouten gevolgd door de VS, Mexico en Frankrijk die allen op acht strafpunten stonden.

Veel druk

Het team van Mexico draaide de concurrentie echter op zijn kop toen Eugenio Garza Perez (Victer Finn), Enrique Gonzalez (Chacna) en Patricio Pasquel (Babel) alle een tweede keer foutloos sprongen. De druk was hoog voor de Ieren en Italianen, die beiden vier fouten toevoegden aan hun eindscore om op totaal 12 te eindigen, naast Frankrijk.

Nations Cup Finale

België staat nog steeds bovenaan in de Europa Division 1-serie. Ierland staat tweede. Zwitserland, Frankrijk, Nederland, Groot-Brittannië en Zweden vullen de volgende vijf plaatsen op het leaderboard en alle zeven landen zullen in oktober deelnemen aan de Longines FEI Jumping Nations Cup ™ Finale in Barcelona (ESP).

Hou jij van springen? Dan geniet jij van Horse & Country TV. We zenden de highlights uit van alle belangrijke evenementen, waaronder de Hickstead Derby, de Longines Global Champions Tour en de Rolex Grand Prix op Spruce Meadows, die we op 9 september LIVE uitzenden.