Van der Vleuten 6e in GP Spruce Meadows

Van der Vleuten 6e in GP Spruce Meadows
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+Email to someone

Op zondag 10 september vond de Rolex Grand Slam plaats in Spruce Meadows. De Nederlandse springruiter Maikel van der Vleuten nam deel aan deze prestigieuze wedstrijd, en dat deed hij zeker niet onverdienstelijk! Hij stuurde zijn VDL Groep Verdi TN knap door het fysiek zwaarste Grand Prix-parcours ter wereld en veroverde een zesde plaats. De overwinning ging naar Philipp Weishaupt met LB Conwall. De uitzending van de GP Spruce Meadows is terug te zien op televisie en op internet via H&C Play.

In de eerste manche van de Grand Prix wisten slechts zeven combinaties zich foutloos door het parcours te manoeuvreren. Maikel van der Vleuten was een van de gelukkigen. In de tweede manche had de Nederlander helaas een balk en finishte hij net één honderdste van een seconde buiten de toegestane tijd. Met vijf strafpunten eindigde hij op een nette zesde plaats.

1 miljoen Canadese dollars

Uiteindelijk wist enkel de Duitse ruiter Philipp Weishaupt een foutloze rit neer te zetten met zijn LB Convall, waarmee hij in 2016 al de Grand Prix in Aken wist te winnen. Hij won met zijn overwinning maar liefst 1 miljoen Canadese dollars. Als tweede eindigde Luciana Diniz met Fit For Fun. McIain Ward en HH Azur werden derde.

Uitzending Grand Prix Spruce Meadows: 13 september om 21.00 uur

Meld je aan voor H&C Play en kijk de GP op internet!