Horse & Country is verheugd om vier fantastische nieuwe Masterclass Xtra-shows aan te kondigen, met de nadruk op springen, dressuur en eventing.

David Doel

In de loop van juni zullen vier verschillende ruiters, die in de top van hun sport meedraaien, trainingstips en geheimen van hun succes delen.

De nieuwe serie begint met jonge eventer David Doel. David reed zijn eerste Britse Eventing (BE)-wedstrijd toen hij amper 14 jaar oud was en is gestegen naar de hoogste klasse in 2015. Belangrijke resultaten zijn teamzilver bij de Team GB Young Rider kampioenschappen in 2013 en het winnen van de Goldman Cup van British Eventing in 2014, die elk jaar wordt uitgereikt aan de U21 rijder met de meeste BE-punten.

Jay Halim

Deze aflevering wordt gevolgd door een Masterclass met Jay Halim, die terug is door velen verzoek! De internationale springruiter en toptrainer voert ons door een reeks springoefeningen, die geweldig zijn om thuis te proberen.

Emily King

Emily King is de ster van ons volgende programma. Voor het geval je het niet weet: Emily is de dochter van eventing-legende Mary King en heeft haar eigen succesvolle carrière in de sport gesmeed. Ze vertegenwoordigde Team GB voor het eerst op haar vijftiende en won teamgoud op de Young Rider European Championships in 2015 in Strzegom. Emily concurreert nu op viersterrensniveau en is een grote belofte voor de toekomst.

Matt Frost

In de laatste show in juni laat de internationale dressuurster Matt Frost ons zien hoe we kunnen werken aan paarden van alle leeftijden en niveaus, van een vierjarig tot een Grand Prix-paard. Matt heeft gewerkt met een aantal van ’s werelds beste trainers ter wereld, waaronder Carl Hester – waarbij hij heeft gewerkt met o.a. de paarden Uthopia, Valegro, Tyson en Donnersong.

Mis het niet:
Masterclass Xtra: David Doel op woensdag 6 juni om 20.00 uur
Masterclass Xtra: Jay Halim op woensdag 13 juni om 20.00 uur
Masterclass Xtra: Emily King op woensdag 20 juni om 20.00 uur
Masterclass Xtra: Matt Frost op woensdag 27 juni om 20.00 uur